"Zwart water" beste fantastische film op Fantasporto 2011

De Nederlandse thriller "Zwart water" (Engelse titel: "Two Eyes Staring") van regisseur Elbert van Strien is tijdens de 31ste editie van het filmfestival Fantasporto in Portugal uitgeroepen tot "beste fantastische film". Eerder ging deze prijs o.a. naar bekende regisseurs als Peter Jackson, James Cameron, Guillermo del Toro, David Fincher, Danny Boyle, George Romero, Luc Besson en David Cronenberg. De film kreeg daarnaast ook de prijs voor het beste scenario. De jury prees Zwart Water om de manier waarop de film ,,in een normale omgeving toch een surrealistische sfeer'' weet op te wekken en vergeleek de film met werk van David Lynch en Alfred Hitchcock.

In Zwart Water erft een Nederlands koppel een groot huis in België. Niet lang nadat ze er intrekken worden ze geconfronteerd met spoken. Onder anderen Els Dottermans (foto in tekst) en Warre Borgmans spelen erin mee. Naast hoofdrollen voor Barry Atsma en Hadewych Minis spelen ook de Vlaamse acteurs Els Dottermans en Warre borgmans mee in de film.

Hieronder kun je de trailer van de film bekijken:



Fantasporto
, ook bekend als Fantas, is een internationaal filmfestival, dat sinds 1981 jaarlijks wordt gehouden in Porto, Portugal. Het festival schenkt aandacht aan commerciële speelfilms, onafhankelijke producties en experimentele filmprojecten van over de hele wereld. De focus van het festival is echter op films uit het fantasy-genre. Gemiddeld wordt het festival jaarlijks door 110.000 mensen bezocht.

Meer info: www.fantasporto.com, www.zwartwaterdefilm.nl

0 reacties:

Een reactie posten