Beste Boekenjuf van 2010: Ann Muylle, Vrije Basisschool Driekoningen in Torhout

Ann Muylle, leerkracht in het eerste leerjaar van de Vrije Basisschool Driekoningen in Torhout, werd woensdag verkozen tot Beste Boekenjuf van 2011. Voor deze 7e editie van de prijs werden 18 geselecteerde leerkrachten bezocht door journaliste Marijke Clabots. Zij vroeg hen uit over hun manier van werken en nam een kijkje in de klas. Een jury bestaande uit leerkachten, auteurs en uitgevers evalueerde nadien de bevindingen van Clabots.

De jury over Ann Muylle:

Belangrijk is dat deze juf vanaf maart in haar eerste leerjaar start met vrije leesmomenten. Zien lezen, doet lezen, weet ze. De kinderen krijgen een ruim aanbod van allerlei soorten boeken. Onze winnares haalt ook inspiratie en know how uit navormingen, doet veel inspanningen om op de hoogte te blijven van de meest recente kinder- en jeugdboeken. [Zij wint de prijs] voor al haar inspanningen, haar passie, gedrevenheid, voor haar visie op leesplezier.

Ann Muylle kreeg een mand met 100 boeken cadeau. Net als de andere laureaten krijgt zij bovendien van CANON Cultuurcel een gratis coaching om via Dynamo3 een literair project t.w.v. 1500 euro in hun school te realiseren.

De 8 andere winnaars zijn:
  • 2e prijs - mand met 75 boeken: Kim Hallet, leerkracht 3de leerjaar op de Sint-Gertrudisschool in Landen
  • 3e prijs - mand met 50 boeken: Ann Tronquo, leerkracht op De Feniks (bovenbouw De papegaaiduikers) in Deinze
  • 4e prijs - mand met 25 boeken: Agnes Peeters, zorgcoördinator van de GVKS Kleuterschool Wiebelwoud in Tessenderlo
Aanmoedigingsprijzen - mand met 10 boeken:
  • Anja Mast, zorgjuf op de Vrije Basisschool Trapop in Retie
  • Conny Durnez, leerkracht GOK en beleidsmedewerker Mentor bij De Graankorrel in Geluwe
  • IIse Stalpaert, zorgleerkracht op de St.-Jozef Basisschool in Erpe-Mere
  • Joke Maes, leerkracht 1B en zorgjuf op de GVBS Klavertje 4 in Olmen
  • Lies Punnewaer, ondersteunende leerkracht op de GBS Van Asbroeck in Jette

Het volledig juryverslag kun je hier (pdf) downloaden.

De Beste Boekenjuf / Boekenmeester is een initiatief van de Groep Kinderboekenuitgevers ( GroKi) en CANON Cultuurcel en wordt georganiseerd door de Vlaamse Uitgevers Vereniging (VUV), in samenwerking met Boek.be, Canon Cultuurcel, Klasse en Lessius Hogeschool.

De verhalen van de negen winnende boekenjuffen en -meesters werden gebundeld in de publicatie "Beste Boekenjuf/meester - 9 verhalen uit de praktijk" van Canon Cultuurcel, die bestemd is voor het onderwijs.
(foto: boek.be (c)

(via: boek.be)

0 reacties:

Een reactie posten