Erfgoeddag 2011 in Kortrijk



Op 1 mei 2011 is het weer Erfgoeddag! Een hele dag lang kun je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een fantastisch en veelzijdig erfgoedaanbod. Je gastheren zijn onder andere musea, archieven, bewaarbibliotheken, kerkfabrieken, verzamelaars, heemkundige kringen, verenigingen waar armen het woord nemen en amateurkunstenaars(verenigingen).


Ook in Kortrijk pakken we weer uit met een interessant en verrassend programma. Je gastheren zijn o.a. het Erfgoedhuis, CJP, de Kortrijkse musea, het stadsarchief, het rijksarhief, de bibliotheek en de kerkfabrieken. Met de hand op het hart: zij zullen hun uiterste best doen om je een dag lang, tussen 10 en 18 uur, in de watten te leggen. Een aantal organisaties laten hun activiteit ook langer duren. Uiteraard hopen ze op je terugkeer nà Erfgoeddag - als dat geen fijne garantie is voor een vijfsterrendag voor het oog en het verstand... Bovendien is al dit fraais volledig gratis.


Je vindt de brochure met het volledige programma in de deelnemende organisaties. Het programma kun je online raadplegen of je kunt de folder hier downloaden.


Erfgoeddag breekt een lans voor gezinnen. Erfgoed een saaie boel? Vergeet al die vooroordelen en trek er met het gezin op uit. Heel wat organisaties doen op Erfgoeddag een extra inspanning om het jou - en de andere leden van je gezin, groot en klein - naar de zin te maken. In het programma wijst Vlieg je de weg naar kindvriendelijke activiteiten. Maak alvast je borst nat voor wandelingen, geleide bezoeken, concerten, spelletjes, vertelmomenten en nog veel meer. Erfgoeddag loopt ook over van activiteiten die bijzonder fijn zijn voor het hele gezin.


Meer info: Erfgoedcel Kortrijk, http://www.erfgoeddag.be/

0 reacties:

Een reactie posten