MusMA, European Broadcasting Festival 2011

In kader van het samenwerkingsproject MusMA (Music Masters on Air) worden er nog een aantal jonge Belgische componisten gezocht om deel te nemen aan de preselecties.
Via MusMa wil men het Europese publiek laten kennismaken met de hedendaagse klassieke muziek.
Daarbij wil men creatieve jongeren, componisten en kunstenaars de kans geven hun ideeën & visies te uiten om zo dit specifieke genre te blijven versterken.

Er werken zo'n tien toonaangevende Europese festivals mee samen met hun radiozenders. Voor België is dat het Festival van Vlaanderen, Internationaal Brussel en de radiozender Klara. Daarnaast nemen ook Spanje, Slovenië, Polen, Tsjechië, Portugal, Turkije, Hongarije, Servië en Italië deel.

Ieder deelnemend festival presenteert een componist die een eigen compositie van maximum 10 minuten moet schrijven voor een percussiekwartet met als thema Exotisme in muziek .
Voor België kan iedereen jonger dan dertig jaar deelnemen aan de preselecties, inschrijven kan nog tot eind juni via belgianselection.musma.eu.
Op 30 juni worden de 10 finalisten gekozen en op 9 september wordt de winnende componist bekendgemaakt. Die krijgt dan een bedrag van 2500 EUR én natuurlijk de compositieopdracht.

Uiteindelijk zullen alle winnende composities worden gebundeld en in 2012 door plaatselijke muzikanten worden opgevoerd op verschillende Europese festivals.

Meer info via http://belgianselection.musma.eu en www.klara.be

0 reacties:

Een reactie posten