Veilig online met Google's "Familiecentrum voor Veilig Internet"

Google introduceerde onlangs het "Familiecentrum voor Veilig Internet". De webpagina's bieden informatie over de ingebouwde veiligheidsoplossingen in de Google-producten. Hoewel geen enkel zoekfilter honderd procent accuraat is, kunnen ouders hiermee zoveel mogelijk voorkomen dat kinderen in aanraking komen met ongewenste websites of beelden.

Met SafeSearch kunnen ouders het zoekfilter instellen op de gewenste mate van filtering. De YouTube Veiligheidsmodus zorgt ervoor dat video’s met ongewenste beelden niet naar voren komen in de zoekresultaten. Ook komen gerelateerde video's of afspeellijsten en ongepaste reacties op video’s niet naar boven. Daarnaast maken deelopties op onder andere YouTube, Picasa en Blogger het mogelijk om alleen content met zelf uitgekozen personen te delen.

Mijn Kind Online, maar ook Digivaardig & Digibewust en Pestweb hebben gezorgd voor adviezen en antwoorden op vragen van ouders. Praktische tips voor dagelijkse problemen worden gegeven door leerkrachten en ouders die werkzaam zijn bij Google en partnerorganisaties in Nederland, op basis van eigen ervaringen. Het eerste filmpje dat te zien is, laat Pauline Maas van Mijn Kind Online aan het woord, over hoe zij zelf de internetopvoeding van haar vier kinderen (tussen 13 en 19 jaar) ter hand neemt.



Kijk hier naar de filmpjes van andere ouders waarin je tips over veilig internetten kunt zien.

Bezoek het Familiecentrum van Google hier: www.google.nl/veiliginternet

(via: Mijn Kind Online)

Meer info: www.google.nl/veiliginternet, www.mijnkindonline.nl, www.mijndigitalewereld.nl, www.pestweb.nl

0 reacties:

Een reactie posten