Cinébib "Docu": twintig markante documentaires



De bibliotheek is méér dan alleen boeken en dat bewijzen we met onze deelname aan het project "Cinébib". Driemaandelijks bieden we, dankzij de samenwerking met Winob en Cinema Novo, twintig kwalitatieve films aan die je terugvindt in de Cinébib display. Deze films kun je gratis ontlenen in de afdeling beeld en geluid.

De komende drie maanden staan in het teken van "Documentaires". Op televisie worden we om de oren geslagen met docureeksen en realityshows, ook in bioscopen en op filmfestivals wint
het docugenre aan populariteit. Om deze reden werd een kwalitatieve selectie van de betere documentaire samengesteld.

Als achtergrondinformatie bij de twintig dvd's vind je de gratis Cinébib-brochure met o.a. een bijdrage van Robrecht Vanderbeeken. In het artikel "Documentaire is meer dan goedkope cinema" geeft hij een kritische en beschouwende kijk op de verschillende facetten van de term en/of op het genre documentaire. Bovendien tracht hij zo het groeiende succes van documentaires te verklaren. In een tweede artikel geeft Vanderbeeken een ongeziene en diepgravende analyse bij het werk "Enjoy Poverty" van Renzo Martens, slechts één van de boeiende dvd’s die is opgenomen in de selectie documentaires.

De "Docu" Cinébib-brochure vind je in de afdeling beeld en geluid van de bib maar die kun je hieronder alvast ook digitaal bekijken:
Cinébib: Docu

Veel kijk- en ook leerplezier!

Meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek, www.cinebib.be, www.winob.be

0 reacties:

Een reactie posten