Project "X, een oefening in verdwijnen": lezers gezocht!

Voor hun project "X, een oefening in verdwijnen" lanceren theatermakers Peter Aers, Tijs Ceulemans en Leentje Vandenbussche een oproep naar lezers van boeken.

Onderdeel van het project is het onderwerp "De dood in fictie" waarbij onderzocht wordt hoe de dood aanwezig is in literatuur en hoe een auteur zijn of haar fictieve mensen laat sterven. Hiervoor worden tegen eind augustus 30 boektitels gezocht waarin minstens één personage sterft. Deze inventarisatie van gestorven personages zal uiteindelijk leiden tot een nieuw boek.

Wil je meewerken aan dit boeiend artistiek project? Zo ga je te werk:
  1. Lees een boek
    Om het even welk fictie boek is goed voor het project. Maak gebruik van een handige bladwijzer en neem het verhaal mee als notitieboekje. Download: de bladwijzer.

  2. Wanneer is iemand dood in fictie?
    Op de pagina die je doorgeeft, moet een personage overleden zijn. Hierbij telt de eerste zin/context waarbij duidelijk is dat die persoon er niet meer is. Noteer er de naam van de persoon bij of benoem deze met X als het om een onbekende of een "niet bij naam genoemde" gaat.

    Als men spreekt over de dood, droomt dat men sterft, een moord beraamt,... geldt dat niet als iemand die overleden is. Komt het personage later in het boek terug tot leven, dan schrap je deze uit de lijst.

  3. Het boek is uit.
    Voer de pagina’s en namen in op www.oefeninginverdwijnen.be of e-mail naar x@oefeninginverdwijnen.be
Je ziet het Josse Depauw alvast voordoen in onderstaande video:


Meer info over project "X, een oefening in verdwijnen"vind je op www.oefeninginverdwijnen.be en de Facebook pagina.

0 reacties:

Een reactie posten