Write Now! 2011 jury- en publieksprijs voor Marijn Sikken



De 20-jarige Marijn Sikken uit Utrecht won met haar kortverhaal "Olifanten" zowel de jury- als de publieksprijs van de Write Now! 2011 schrijfwedstrijd. De jury loofde de fraaie opbouw van het verhaal dat "hartverscheurend is, maar waar ruimte is gemaakt voor humor. Het thema is heel sec en secuur, zonder clichés aangepakt." Voor het eerst in de elfjarige geschiedenis van Write Now! is de winnaar van de juryprijs ook de winnaar van de Dagblad De Pers Publieksprijs.

Marijn Sikken nam na de bekendmaking een MacBook in ontvangst en won bovendien een masterclass bij Uitgeverij Augustus, een blog-contract bij Spunk.nl, optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival, De Nachten in Antwerpen en Wintertuin in Arnhem of Nijmegen en een publicatie van haar winnende verhaal in Dagblad De Pers.

Klik hier voor meer informatie over Marijn, de tekst waarmee zij de titel in de wacht sleepte en het juryrapport.

De vakjury beoordeelde in totaal 1.150 ingezonden verhalen, gedichten, theaterteksten, reisverhalen en songteksten om daaruit 25 finalisten te selecteren. De finalisten namen deel aan het grote finaleweekend waarin zij een aantal intensieve schrijf- en presentatieworkshops volgden, een bezoek brachten aan theaterfestival De Parade om tot slot de spannende prijsuitreiking af te wachten in Rotterdam.

Write Now! werd in 2000 in de regio Rotterdam voor het eerst georganiseerd omdat veel jongeren geïnteresseerd zijn in het schrijven van teksten, maar de juiste stimulans missen. Inmiddels is Write Now! met achttien voorrondes in Nederland en Vlaanderen uitgegroeid tot de grootste schrijfwedstrijd voor jonngeren van het Nederlandse taalgebied.

Dat Write Now! een opstap kan zijn blijkt uit de successen die eerdere Write Now!-winnaars boekten. Klik hier voor een overzicht van jonge schrijvers die na deelname aan Write Now! zijn doorgebroken.

Meer info: www.writnow.nu

0 reacties:

Een reactie posten