Zomertip: 50ste editie Cartoonfestival Knokke-Heist


De 50ste editie van het Cartoonfestival van Knokke-Heist gaat dit jaar door van 17 juli t.e.m. 18 september. Twee maanden lang worden er meer dan driehonderd cartoons uit alle hoeken van de wereld geëtaleerd in het tentoonstellingspaviljoen op het strand aan het Casino.

De overzichtstentoonstelling 50 jaar cartoons vormt het centrale luik van deze jubileumeditie. Conferencier en humorist Geert Hoste maakte een selectie van 50 cartoons uit de 50 jaar cartoongeschiedenis en actualiteit in Knokke-Heist. Nieuw dit jaar is de cartoonroute, een fietstocht die je langs de 50 "plezantste" plekjes van Knokke-Heist loodst. Onderweg kom je 50 cartoonspots tegen, speciaal ontworpen door de top van de Belgische cartoonisten. Steek je hoofd door deze panelen en hou je camera alvast in de aanslag.

Voor de internationale wedstrijd 2011 stuurden 587 cartoonisten uit 76 landen meer dan 2.000 tekeningen in. De Gouden Hoed ging dit jaar naar de Luxemburger Paul Leurs. De tweede prijs is voor Stefaan Provijn en de derde prijs gaat naar Mohammad Ali Khoshkam uit Iran. Het niveau lag dit jaar erg hoog, aldus de jury.

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag is het cartoonfestival ook volledig gratis.

Meer info: www.cartoonfestival.be

0 reacties:

Een reactie posten