Amy Winehouse overleden



De Britse zangeres Amy Winehouse overleed afgelopen zaterdag in haar woning in Londen. De flamboyante zangeres werd aanzien als een van de grootste soulzangeressen van het afgelopen decennium. Winehouse werd bekend met haar krachtige altstem en haar eclectische mix van muziekstijlen zoals R&B, soul en jazz. Ze was de eerste Britse zangeres die ooit vijf Grammy Awards won. Het succes van Winehouse zorgde voor een belangrijke stijging in de populariteit van vrouwelijke muzikanten en het soulgenre en zorgde ook voor een heropleving van de Britse muziekindustrie.

Amy Winehouse werd in 1983 geboren in Londen en maakte deel uit van een Joodse familie met een geschiedenis vol jazzmusici. In 2004 debuteerde ze met het album "Frank", dat in 2006 werd opgevolgd door het zeer succesvolle "Back to Black". Op dit album staat o.a. haar wereldhit "Rehab", waarbij ze over het afkicken van alcohol zingt. Amy Winehouse werkte vaak samen met producer Mark Ronson, samen scoorden ze een grote hit met "Valerie", een cover van The Zutons.

De loopbaan van de soulzangeres werd echter overschaduwd door persoonlijke problemen en misbruik van verdovende middelen. Vorige maand nog werd Winehouse door haar eigen fans uitgejouwd tijdens een concert omdat ze duidelijk te dronken was om op te treden. Ze onderbrak daarop haar tournee door Europa en haar managment kondigde aan dat ze de volgende twee jaar geen optredens meer zou geven.

Amy Winehouse werd slechts 27 jaar en vervoegt zo de "27 club", een populaire verzamelnaam van beroemde muzikanten die op hun 27ste zijn gestorven, vaak in verdachte omstandigheden. Leden van deze "club" zijn o.a.: Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison en Kurt Cobain.

Meer info: www.amywinehouse.com

0 reacties:

Een reactie posten