"Belgische" film in de prijzen op het Filmfestival van Sint-Petersburg

Logo Filmfestival van Sint-Petersburg 2011Tijdens het internationaal filmfestival van Sint-Petersburg viel The Devil's Double in de prijzen in de categorie Films buiten competitie. De Grand Prix ging naar de Nederlandse film Komt een vrouw bij de dokter van Reinout Oerlemans.
De regie van The Devil's Double was in handen van Lee Tamahore, die we kennen van o.a. Die Another Day en The Edge. De hoofdrollen waren voor Dominic Cooper (Mamma Mia) en de Franse actrice Ludivine Sagnier (8 Femmes, Swimming Pool).
De film gaat in première tijdens het filmfestival van Oostende op 9 september. Enkele weken later, op 21 september, kan je die dan bekijken in de Kinepoliszalen.
Deze film wordt zelfs een beetje als "Belgisch" beschouwd omdat de productie in handen is van Paul Breuls, CEO van het Antwerpse bedrijf Corsan. Eerder produceerden ze De Verlossing, Het Sacrament en The Hessen Affair, die Breuls trouwens zelf regisseerde.
The Devil's Double vertelt het waargebeurde verhaal van Latif Yahia, een luitenant die gedwongen werd om als dubbelganger van Sammad Hoesseins zoon, Uday, te fungeren. Na de Perzische Golfoorlog in 1991 moest Latif Yahia naar Europa vluchten waar hij nog jaren nadien worstelde met schuldgevoelens en zelfhaat.



Meer info via http://thedevilsdoublefilm.com en www.filmfest.ru

0 reacties:

Een reactie posten