Branford Boase Award 2011 voor Jason Wallace

De Britse auteur Jason Wallace (°1969) won met zijn jeugdroman "Out of Shadows" (uitg. Andersen Press) de jaarlijkse Branford Boase Award. Deze literaire prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de beste jeugdroman van een debuterende jeugdauteur, ter nagedachtenis van de Britse auteur Henrietta Branford en Wendy Boase, hoofdredacteur en één van de oprichters van uitgeverij Walker Books.

"Out of Shadows" speelt zich af in het Zimbabwe van de jaren '80. De oorlog is over, de onafhankelijkheid werd gewonnen, Robert Mugabe komt aan de macht en biedt hoop, land en vrijheid aan zwarte Afrikanen. Het oude tijdperk is voorbij en een nieuwe, veelbelovende tijd begint. Voor Robert Jacklin is alles nieuw: een nieuw continent, een nieuw land, een nieuwe school. Maar al snel leert hij dat voor sommige van zijn klasgenoten het geluid van geweren nog steeds luid klinkt en dat voor hen de gevechten doorgaan.

Jason Wallace is een afstammeling van de beroemde fantasy-auteur J.R.R. Tolkien en van de beroemde Victoriaanse circuseigenaar "Lord" George Sanger. Hij werd geboren in Cheltenham in 1969 maar verhuisde naar Londen na de scheiding van zijn ouders. Op 12-jarige leeftijd veranderde zijn leven compleet toen zijn moeder hertrouwde en hij met zijn familie naar Zimbabwe emigreerde. Zijn ervaringen in een harde kostschool tijdens de nasleep van de onafhankelijkheidsoorlog en een latere ontmoeting met Robert Mugabe waren fundamenteel bij het schrijven van "Out of Shadows".

Meer info: www.branfordboaseaward.org.uk, www.jwallace.co.uk

0 reacties:

Een reactie posten