Gouden potlood voor Fernand "Ferry" Van Vosselen


De Brugse striptekenaar Fernand "Ferry" Van Vosselen (67) won op de 25e editie van het Stripfestival Middelkerke het "Gouden Potlood", de belangrijkse stripprijs in Vlaanderen. Met de prijs wordt de tekenaar geëerd om zijn verdiensten in de stripwereld.

Fernand Van Vosselen werd ooit ontdekt door de Franse striptekenaar Jacques Martin, gedurende twintig jaar een medewerker van Hergé en geestelijke vader van de stripreeksen "Alex" en "Lefranc". In 1997 won Van Vosselen de Bronzen Adhemar voor de reeks "De Kronieken van Panchrysia". In het provinciehuis van Brugge werd enkele weken geleden ook een tentoonstelling geopend rond de strip "De reizen van Tristan: Brugge", waarin de striptekenaar een overzicht geeft van de historische rijkdommen van de stad.

De "Rookie", de prijs voor de beste nieuwkomer, wordt dit jaar uitgereikt aan Romano Molenaar en Jorg De Vos voor de serie "Storm". De prijs "De Tijd van Toen", waarmee de organisatoren een verdwenen of vergeten strip onder de aandacht willen brengen, is voor Arthur "Berck" Berckmans, de 82-jarige tekenaar van "Sammy".

De stripprijzen worden op vrijdag 29 juli om 19u30 uur uitgereikt in het cultureel centrum De Branding in Middelkerke. Het Stripfestival Middelkerke loopt nog tot 7 augustus 2011.

(via: cobra.be)

Meer info: www.stripbdmiddelkerke.be

0 reacties:

Een reactie posten