KANTL-prijs 2011 voor Arnon Grunberg

Logo Kantl ©www.kantl.be
Gisteren maakte de KANTL bekend ze hun prozaprijs toekennen aan Arnon Grunberg voor zijn boek Tirza. Met datzelfde boek won Grunberg eerder al de Gouden Uil Literatuurprijs (2006) en de Libris Literatuurprijs (2007).
De prijsuitreiking vind plaats in Gent op 19 oktober 2011, waar hij een bedrag van 6 250 EUR zal krijgen.

Ook deze auteurs waren genomineerd: Jeroen Brouwers (Datumloze dagen), Charlotte Mutsaers (Koersier Herfst), Tom Lanoye (Sprakeloos) en Peter Buwalda (Bonita Avenue). De eerste winnaar van de KANTL prijs voor literatuur was trouwens Stefan Brijs in 2006.
Arnon Grunberg / Boekomslag Grunberg heeft met deze aangrijpende en confronterende roman, waarin het demasqué van de angstvallige burger tot uiting komt, zijn meesterschap en zijn unieke plaats binnen de Nederlandstalige literatuur bevestigd. Daarom wordt hem de vijfjaarlijkse Prijs van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde voor proza (periode 2006-2010) toegekend.
uit het juryrapport

KANTL (Koninklijke Academie voor Nederlands Taal- en Letterkunde ) is een organisatie die de Vlaamse cultuur en literatuur wil bevorderen en onderzoek doet naar de Nederlandse taal, cultuur en literatuur. Sinds 2003 reiken ze elk jaar één vijfjaarlijkse prijs uit, afwisselend voor essay, proza, poëzie, podiumkunsten, studie van oudere taal en literatuur & cultuur in de Nederlanden.

Meer info via www.kantl.be

0 reacties:

Een reactie posten