"Silla Cassette" of de "nostalgische stoel"


De goeie ouwe muziekcassette, het cassettebandje, de compactcassette of gewoon bandje was tussen de vroege jaren '70 en de late jaren '90 telkens één van de twee meest gebruikte muziekdragers uit deze periode, eerst samen met de elpee en later met de cd. In combinatie met de legendarische Sony Walkman introduceerde het formaat voor het eerst echte mobiliteit voor muziekliefhebbers. Als opname- en afspeelmedium is de cassette inmiddels verdrongen door de cd en allerlei digitale formaten.

Alles wat "retro" is is echter helemaal "in", hoe fout het er ook mag uitzien soms. Het Spaanse Ooomydesign bracht een ode aan de cassette met de "Silla Cassette" of "Nostalgic Chair" (Ndl. vert. "Nostalgische stoel"), een stoel waarvan zowel het zitgedeelte als de rugleuning volledig bedekt is met muziekcassettes. Ook de walkman werd niet vergeten want de stoel werd voorzien van een handig en compact exemplaar.

Een stoel met een uitgesproken retrolook en ongetwijfeld ook duurzaam. Over het zitcomfort willen we ons echter niet uitspreken...

Op de website van Ooomydesign vind je overigens nog veel meer van dat fraais.

Meer info: ooomydesign.bigcartel.com

0 reacties:

Een reactie posten