Themalijst : Muziek uit de Portugese kolonies


De Portugezen waren in de 15e eeuw op zoek naar een manier om rond Afrika te varen, dit om een sterke positie in de Aziatische specerijenhandel te verkrijgen. In 1498 voer Vasco da Gama rond de Kaap de Goede Hoop en stopte op Ilha do Moçambique. De eerste stap op Afrikaans grondgebied was gezet. In dit overzicht werpen we een licht op de muziek uit deze voormalige Afrikaanse koloniën als Angola, Mozambique, Guinee Bissau en de Kaap Verdische Eilanden.

De bibmedewerkers stelden een overzicht samen in de themalijst "Muziek uit de Portugese kolonies" Deze kun je alvast hier (pdf, 900kb) downloaden of hieronder bekijken via Scribd, onze handige pdf viewer van dienst:

Themalijst Muziek Uit de Portugese kolonies

Een volledig overzicht van alle themalijsten van de Kortrijkse bib vind je op onze website: www.kortrijk.be/bibliotheek/luistertips.

Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kan je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten