U2 vestigt wereldrecord met "360 degrees"-tournee


Afgelopen weekend werd door de woordvoerster van de Ierse supergroep U2 bekendgemaakt dat de "360 degrees"-tournee een recordbedrag van 517 miljoen euro opleverde. Hiermee is deze toernee de meest succesvolle in de muziekgeschiedenis. Het nieuws raakte bekend naar aanleiding van het laatste optreden van de "360 degrees"-tournee in Canada.

De Ierse band verbreekt hiermee het vorige record van de Rolling Stones dat op 392 miljoen euro stond. De "360 degrees"-tour startte twee jaar geleden in Barcelona en passeerde ook in Brussel. In totaal speelde U2 voor 7,1 miljoen fans in 30 landen.


"The Claw", de enorme metalen constructie die centraal stond tijdens de toernee, en het innovatieve, circulaire podium werden gebouwd door het Belgische bedrijf Stageco. Het indrukwekkende videoscherm werd ontworpen door Mark Fisher in samenwerking met Chuck Hoberman en de Belg Frederic Opsomer. Het scherm werd gebouwd door Opsomer's bedrijf Innovative Designs en bestond uit LED pixels die door Barco gemaakt werden.

0 reacties:

Een reactie posten