Filmfestival Gent 2011 van start



De 38ste editie van het Filmfestival van Gent werd afgelopen dinsdag officieel geopend met de spionagethriller "Tinker, Tailor, Soldier, Spy" van regisseur Tomas Alfredson. Van 11 t.e.m. 22 oktober worden zo'n 110 langspeelfilms en 26 kortfilms getoond via 450 vertoningen.

Met "Blue Bird", "L’Hiver Dernier" en "The Invader" dingen maar liefst 3 Belgische films mee naar de hoofdprijs van het festival. Daarnaast staat o.a. ook "Lena", de nieuwste film van Christophe Van Rompaey ("Aanrijding in Moscou") op het programma. Opvallende festival previews, titels die ook een plaatsje krijgen in het gewone vertoningscircuit, zijn dit jaar Tate Taylor’s "The Help", Jonathan Levine’s "50/50", JC Chandor's "Margin Call" en Cary Joji Fukunaga’s "Jane Eyre". Ook het documentaireluik oogt veelbelovend met o.a. "Page One", een documentaire over The New York Times en "Life in A Day", de YouTube-compilatie die Kevin Macdonald maakte, op het programma.

Het Filmfestival staat dit jaar ook in het teken van de Zweedse regisseur Ingmar Bergman met een overzichtstentoonstelling in het Gentse Caermersklooster, die op vrijdag 14 oktober van start gaat.

Het volledige programma van het Filmfestival Gent vind je op www.filmfestival.be.

Meer info: www.filmfestival.be, www.worldsoundtrackacademy.com

0 reacties:

Een reactie posten