In de rubriek “Sleutelfiguren”: Mickael Karkousse van en over Goose


Zie daar, na zes jaar krijgt Kortrijk eindelijk haar zonen opnieuw te zien. Zeggen dat de jongens van Goose de voorbije jaren nogal "hard to get" speelden is een fiks understatement. Ieder jaar werd luidop gespeculeerd over de komst van Goose naar hun thuisstad. Telkens bleken de pogingen vergeefs. Goose was te groot voor Kortrijk of Kortrijk was te klein voor Goose. Het indoor festival Novarock was er nog het dichtst bij maar ongewild spatte ook die droom uiteen.

Op vrijdag 7 oktober 2011, ruim zes jaar na hun laatste Kortrijkse doortocht in het oude concertgebouw van De Kreun, keerde de groep terug met een gloednieuw totaalconcept luisterend naar de naam "Goose Invades". Om dit project mogelijk te maken, kregen ze van verschillende stadsdiensten en De Kreun ondersteuning.

De Kortrijkse bib zag dit evenement als het ideale moment om een aantal vragen te stellen over de impact en de aanwezigheid van deze Kortrijkse band op en binnen het lokale en bovenlokale muziekcircuit. Frontman Mickael Karkousse stond ons vlak voor het concert te woord en bewees zo dat hij zijn Kortrijkse tongval – gelukkig – nog niet kwijt is.

Dit interview is onderdeel van een nieuwe maandelijkse rubriek, “sleutelfiguren” waarbij verschillende interessante figuren die een Kortrijkse link hebben of die op de één of andere manier in het Kortrijkse culturele veld langskomen, het relaas doen van hun invloed op de maatschappij of het culturele veld. De resultaten worden verwerkt in een gedocumenteerde tentoonstelling die zal plaatsvinden op het einde van het werkjaar.

Suggesties zijn zoals steeds welkom via bibliotheek@kortrijk.be of telefonisch via 056 27 75 00.

0 reacties:

Een reactie posten