Julian Barnes wint Man Booker Prize 2011

De Britse auteur Julian Barnes (°1946) werd met zijn roman "The Sense of an Ending" (vert. ed. "Alsof het voorbij is", uitg. Atlas) bekroond met de prestigieuze Man Booker Prize 2011, ter waarde van £50.000 (€57.000). De auteur was, zowel bij de bookmakers als de critici, de topfavoriet voor deze 44ste editie en haalde het van vijf andere genomineerden. Met zijn roman "The Sense of an ending" was het vierde keer dat de auteur de shortlist haalde, na "Flaubert's parrot" (1984), "England, England" (1998) en "Arthur and George" (2005).

"The Sense of an Ending", de elfde roman van Julian Barnes, is een melancholische roman waarin een gewone man, een zestiger, terugblikt op zijn leven en ontdekt dat zijn herinneringen niet overeenstemmen met de werkelijkheid die hij als waarheid aannam.

De shortlist van de Man Booker Prize 2011 bestond uit:
  • Carol Birch - Jamrach's Menagerie
  • Patrick deWitt - The Sister Brothers
  • Esi Edugyan - Half Blood Blues
  • Stephen Kelman - Pigeon English
  • A.D. Miller - Snowdrops
  • Julian Barnes - The Sense of an Ending
De Man Booker Prize wordt sinds 1969 uitgereikt aan een boek dat geschreven werd in het Engels door een auteur uit het Britse Gemenebest, Ierland of Zimbabwe. De winnaar van vorig jaar was Howard Jacobson met zijn boek "The Finkler question" (vert. ed. "De Finklerkwestie").

Raadpleeg de online catalogus van de Kortrijkse bib en ontdek de boeken van Julian Barnes.

Meer info: www.julianbarnes.com, www.themanbookerprize.com

0 reacties:

Een reactie posten