Literaire prijzenregen...

De Schuur In - Marije LangelaarMarije Langelaar wint de Hugues C. Pernathprijs 2011 voor haar gedichtenbundel De schuur in. In het Antwerpse Letterenhuis kreeg ze hiervoor een geldsom van 4000 EUR.
Deze Hugues C. Pernathprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een Nederlandstalige dichter die niet ouder mag zijn dan 43 jaar. Deze leeftijdsgrens heeft te maken met het feit dat de naamgever van de prijs, Hugues C. Pernath, in 1975 overleed, vlak voor zijn 44e verjaardag.

meer info via www.letterenhuis.be

De Deutscher Buchpreis 2011 gaat dit jaar naar Eugen Ruge voor zijn roman In Zeiten des abnehmenden Lichts. Met deze familieroman wint hij 25000 EUR.
Deze literaire prijs wordt sinds 2005 uitgereikt - aan de vooravond van de bekende Frankfurter Buchmesse - met als doel de Duitstalige literatuur te promoten.

meer info via www.deutscher-buchpreis.de

De PEN/Pinter award 2011 is voor de Italiaanse schrijver Robert Saviano. Deze 'writer of courage' werd bekroond door zijn boek Gommorra, waarin hij de georganiseerde misdaad van de Napolitaanse maffia blootlegde.
Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan auteurs die blijk geven van "uitzonderlijke literaire verdiensten" en beschikken over "een krachtige intellectuele drang om de echte waarheid van onze levens en onze maatschappijen te definiëren."

meer info via www.englishpen.org/prizes/penpinterprize

0 reacties:

Een reactie posten