Shortlist Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel bekend

Logo Beste Bibliotheek van Vlaanderen 2011Met de "Beste Bibliotheek"-verkiezing wil Bibliotheekblad laten zien dat Nederland en Vlaanderen beschikken over aantrekkelijke, vernieuwende en kwalitatief hoogstaande bibliotheken.
En dat ze stuk voor stuk het waard zijn om in stand te houden!

Tot voor kort bestond deze verkiezing enkel voor de Nederlandse collega's maar dit jaar konden ook Vlaamse bibliotheken zich kandidaat stellen. Voor de longlist van de verkiezing Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2011 werden er 34 bibliotheken genomineerd. Hieruit kon het grote publiek van 29 september t.e.m. 23 oktober 2011 zijn of haar favoriete bibliotheek naar de volgende ronde stemmen. In het totaal werden er zo de afgelopen drieënhalve week 13.855 stemmen uitgebracht. Uit deze stemronde kwam een shortlist voor van 12 bibliotheken: per provincie en het gewest Brussel de twee bibliotheken die de meeste stemmen gekregen hebben.

De shortlist van 12 bibliotheken ziet er als volgt uit:
  • Antwerpen: Balen en Bonheiden
  • Limburg: Genk en Overpelt
  • Oost-Vlaanderen: Dendermonde en Wachtebeke
  • West-Vlaanderen: Veurne en Zwevegem
  • Vlaams-Brabant: Leuven en Londerzeel
  • Gewest Brussel: Elsene en Schaarbeek
Deze twaalf bibliotheken zullen op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar bezocht door een team van Mystery Guests. De rapporten die zij samenstellen, dienen als vertrekpunt voor een jury van prominente Vlaamse deskundigen die de winnaar zullen bepalen.

Noteer
donderdag 29 maart 2012 alvast in je agenda want op die datum maakt Bibliotheekblad bekend wie zich de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel mag noemen. De Kortrijkse bib wenst alle genomineerde bibliotheken alvast veel succes toe!

0 reacties:

Een reactie posten