Vandaag: gratis filmvertoning "Green" in de bib


Vandaag kun je de gratis filmvertoning van "Green" meepikken in de Kortrijkse bib. De film vertelt het verhaal van een vrouwelijke Orang-Oetan die haar natuurlijke biotoop, het Indonesisch regenwoud, langzamerhand ziet verdwijnen en dreigt ten onder te gaan aan de ontbossing die op vandaag nog steeds actueel is. In amper een uur slaat regisseur Patrick Rouxel je om de oren met een pakkende documentaire die al heel wat filmprijzen wegkaapte.

De impact die ontbossing op de natuur heeft, kun je nog het beste aantonen aan de hand van scherpe beelden. Deze filmavond start met een korte intro van de bekende natuurfotograaf Yann-Arthus Bertrand die hallucinante natuurbeelden bevat.

De filmvertoning maakt deel uit van de activiteiten die de Kortrijkse bib organiseert in het kader van de jaarlijkse bibliotheekweek. Het volledige programma vind je op www.kortrijk.be/bibliotheekweek.

Filmvertoning "Green" - 19u30 - 21u - gratis - afdeling beeld en geluid (-1) - Centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk

Meer info: www.greenthefilm.com, www.kortrijk.be/bibliotheekweek

0 reacties:

Een reactie posten