Winnaars World Soundtrack Awards 2011


De franse filmcomponist Alexandere Desplat werd op de 11de editie van de Gentse World Soundtrack Awards, het slotevenement van het 38ste Filmfestival van Gent, uitgeroepen tot filmcomponist van het jaar. Het is al derde keer op rij dat Desplat won. De componist kreeg de prijs voor de muziek die hij schreef voor de film "A better life", "The Burma conspiracy", "The king's speech", "The tree of life", "The well digger's daughter" en de twee delen van "Harry Potter and the deathly hallows".

De Duitse componist Hans Zimmer kreeg de prijs voor beste originele soundtrack voor de film "Inception". De Amerikaanse zanger/componist Randy Newman kreeg de award voor beste originele filmsong voor "We belong together" uit de animatiefilm "Toy Story 3".

De Italiaanse discopionier Giorgio Moroder nam in Gent zijn Lifetime Achievement Award in ontvangst. Moroder is o.a. bekend van zijn soundtracks voor de filmklassiekers "Midnight express", "Scarface" en "Flashdance". De Ontdekking van het jaar ging naar Alex Heffes voor de muziek bij "The First Grader" en "The Rite".

De publieksprijs, waarbij filmfans over gans de wereld hun stem konden uitbrengen, ging dit jaar naar de componist A.R. Rahman voor de film "127 hours". De Sabam Award voor beste jonge Europese componist ging naar Gabriel Heinrich, die de muziek schreef voor een kortfilm van de Belgische regisseur Nicolas Provost.

Meer info: www.worldsoundtrackacademy.com

0 reacties:

Een reactie posten