Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek 2010-2011 voor Daan


De Vlaamse muzikant en zanger Daan Stuyven won afgelopen zaterdag de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek 2010-2011. Hij kreeg de prijs overhandigd in de Brusselse Ancienne Belgique tijdens de 10e editie van Muzikantendag. De prijs bestaat uit een geldsom €12.500 en een bronzen beeld van kunstenaar Johan Tahon.

Daan Stuyven (°1969) begon zijn muzikale carrière eind jaren tachtig op het podium van Humo’s Pop Poll met de groep Citizen Kane, maar verwierf de jaren daarna meer faam als ontwerper van hoezen dan als muzikant. Pas toen hij in 1997 Dead Man Ray mee oprichtte, begon er echt wat te bewegen. Naast de cultstatus die Dead Man Ray verwierf, bleef Stuyven flirten met zijn voorliefde voor popmuziek. Zijn soloproject DAAN was een snel stijgend succes, met Swedish Designer Drugs als eerste grote hit.

De jury over Daan: "een artistieke duizendpoot waar je de voorbije jaren niet omheen kon", "een kameleon die zichzelf blijft heruitvinden", "van avant-garde of jazz, over stuwende disco en hete electro, tot pure pop of catchy chanson in de beste country- of croonertraditie".

Cobra.be sprak met de "verschoten" laureaat:


De Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek wordt uitgereikt aan een persoon (muzikant, dirigent, organisator…) of een organisatie voor een opmerkelijke prestatie tijdens de voorbije periode. Voor deze editie bekeek de jury de genres pop/rock, dance, wereldmuziek, funk, blues, soul, alternatief voor de periode 2008-2010.

(via: persbericht)

Meer info: muzikantendag.be, www.daan.be

0 reacties:

Een reactie posten