Bib tipt: "Submarine" in de Budascoop



Op 14 januari 2012 start de Kortrijkse Budascoop met het nieuwe Cult(film)jaar. Dit nieuwe jaar wordt meteen gestart met een fris speelfilmdebuut. Geen gegriezel of science-fiction, maar zowaar een romantische komedie (!): "Submarine".

"Submarine" is de debuutfilm van de Britse acteur/auteur/regisseur Richard Ayoade beter bekend als acteur in de Britse sitcoms "The IT-crowd" en "The Mighty Boosh" en als auteur/regisseur van de cultparodie "Garth Merenghi's Darkplace". "Submarine" is ook de verfilming van het gelijknamige boek van Joe Dunthorpe en bevat een sterke soundtrack van Alex Turner, de frontman van Arctic Monkeys en Last Shadow Puppets.

Oliver Tate is een vroegwijze 15-jarige knul die begaan is met de huwelijkscrisis van zijn ouders en wil als rechtgeaarde puber zo snel mogelijk ontmaagd worden. Alleen heeft zijn lief Jordana een hekel aan romantiek en blijkt ze een pyromane die hun tijd samen het liefst in het industriële decor van het Welshe Swansea doorbrengt.

De innerlijke monoloog, de excentrieke hersenspinsels van Oliver en de absurd-komische details zorgen voor een opmerkelijk sprookje en dragen zijn steentje bij in een nieuw reveil van de Engelse Cinema. Woody Allen, Gus van Sant en Wes Anderson zijn niet ver weg en als het niet cult genoeg is, spot dan de referenties naar "La passion de Jeanne d'Arc", "Le Samurai", "Le Cercle Rouge", Jean-Pierre Melville, Eric Rohmer en Jean Luc Godard.

Als klap op de vuurpijl serveert de Budascoop je na de film een drankje en een twintig minuten durende verrassing!

Het volledige filmaanbod van de Budascoop vind je op www.budakortrijk/film.

Submarine - UK 2010, 97' engels gesproken, Nederlands ondertiteld - 14.01.12 - Budascoop, Broelkaai 1B, Kortrijk - tickets: € 7,5 (standaard) / €6 (-26/+65) / ABO / € 5 (CJP) / €4 (-12), Abonnement: € 50 voor negen films - Meer info: www.budakortrijk.be, 056 22 10 01

Meer info: www.budakortrijk.be, kortrijk.bibliotheek.be

0 reacties:

Een reactie posten