Parnassusprijs 2012 voor "Papieren Man"

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) werd de Parnassusprijs 2012 uitgereikt aan Dirk Leyman en Hans Cottyn. Zij ontvingen de prijs voor hun - intussen stopgezette - literaire blog De Papieren man.
De Parnassusprijs werd in 2009 door het VFL in het leven geroepen om die personen te eren die zich bijzonder verdienstelijk maakten voor de Vlaamse literatuur en dit zonder zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen. Dit jaar werd de prijs voor de vierde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren Adriaan Raemdonck (Galerie De Zwarte Panter), Ronald Soetaert (Stichting Lezen) en Gerd Seghers (Revolver).
Beste Dirk en Hans. Sinds september 2011 houden jullie de benen stil. Dat is al een lange tijd. Veel langer dan de winterstop voor voetballers of wielrenners. Langer dan de winterslaap van een jonge landschildpad. Misschien kan deze prijs een stimulans voor jullie zijn om de benen stilaan weer in te smeren. Zoals jullie zelf ooit hebben bericht, krijgt de winnaar van de Parnassusprijs geen geldprijs maar een kunstwerk als aandenken. Dit keer gaat het om twee originele werken van Carll Cneut, uit het Maeterlinckboek 'De blauwe vogel'. Het is jullie gegund. Zonder in de schijnwerpers te treden hebben jullie een fantastische bijdrage geleverd aan het literaire leven in Vlaanderen en omstreken. Gefeliciteerd. En tot snel weerziens. Hopelijk op jullie site.

Peter Theunynck, VFL-bestuurslid

Meer info via www.fondsvoordeletteren.be

0 reacties:

Een reactie posten