Vandaag: Boterhammen in de bib met Frieda Joris

BoterLiteratuur, entertainment, avontuur, politiek, kunst, cultuur. Er is voor elk wat wils. Onze gasten zijn een voor een gedreven vertellers die een uur praten over hun passie en gedrevenheid.
Vandaag is Frieda Joris te gast in de Kortrijkse bibliotheek.

Geen diagnose die vrouwen meer raakt dan wanneer borstkanker wordt vastgesteld. Journaliste Frieda Joris kreeg het te horen en wijdde er het boek 'Ontboezemingen' aan.
In haar boek gaat ze dieper in op de ziekte. Ze sprokkelde getuigenissen van bekende en minder bekende Vlamingen over hoe zij omgingen met deze ziekte. Preventie, chemotherapie, operatie, borstamputatie, hoop en wanhoop, revalidatie, onzekerheid en de gevolgen van borstkanker op de relatie zijn slechts enkele van de vele gevoelige onderwerpen die in het inspirerende boek aan bod komen.

In 'Ontboezemingen' valt op hoe naturel Frieda Joris omgaat met de getuigenissen. Een ervaring die ze opbouwde door jarenlang grote interviews te doen voor tal van kranten en magazines. In haar geval kende de ziekte een happy end, maar die ervaring loopt niettemin als een rode draad doorheen haar leven.

Boterhammen in de bib: Frieda Joris - Ontboezemingen over borstkanker
maandag 16.01.2012 - 12u15 - Centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - 5 EUR (incl. soep), CJP-tarief 2,5 EUR - Tickets via Vormingplus, Wandelweg 11, Kortrijk of in de Openbare Bibliotheek -

Organisatie Openbare Bibliotheek Kortrijk i.s.m. Vorming Plus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen

Meer info via www.kortrijk.be/bibliotheek en www.vormingplusmzw.be.

0 reacties:

Een reactie posten