Grammy Awards 2012: de winnaars


Op de 54ste Grammy Awards in Los Angeles is de Britse zangeres Adele de grote winnares geworden met zes awards, waaronder "Song of the Year" en "Record of the Year" voor "Rolling in the deep". Haar album "21" werd daarenboven nog eens uitgeroepen tot het beste album van het afgelopen jaar. Hiermee evenaart de zangeres Beyonce's record van de meeste door een vrouw gewonnen Grammy’s op een avond.

De andere grote winnaar van de Grammy Awards was de Amerikaanse rockband Foo Fighters die naar huis ging met vijf awards, waaronder "Best Rock Song" en "Best Rock Performance" voor het nummer "Walk".



Verder vielen o.a. folkgroep Bon Iver ("Best New Group" en "Best Alternative Music Album"), Chris Brown met "F.A.M.E." ("Best R&B Album") en Kanye West met "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" ("Best Rap Album") in de prijzen. In totaal werden in 78 categorieën prijzen uitgereikt. Een volledig overzicht van de winnaars en de genomineerden vind je op www.grammy.com/nominees.

Tijdens de Grammy Awards van dit jaar werd ook uitgebreid aandacht besteed aan het overlijden van de Amerikaanse zangeres Whitney Houston, die een dag eerder op 48-jarige leeftijd overleed.

De muziek van zowel de winnaars als de genomineerden kun je gratis ontdekken in de uitgebreide muziekcollectie van de Kortrijk. Raadpleeg hiervoor de online catalogus!

Meer info: www.grammy.com

0 reacties:

Een reactie posten