Writers Guild Awards 2012: de winnaars


Tijdens de jaarlijkse "Writers Guild Awards" in Los Angeles kreeg de Amerikaanse regisseur Woody Allen de prijs voor het beste orgineel scenario voor zijn film "Midnight in Paris". In deze romantische komedie, met o.a. Owen Wilson en Rachel McAdams, reist een Amerikaanse familie naar Parijs om er zaken te doen. Onder hen ook een jong, pas verloofd koppeltje dat in Parijs ontdekt dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant...

"The descendants", met een scenario van Alexander Payne, Nat Faxon en Jim Rash, won de prijs voor beste bewerkt scenario. De film vertelt het verhaal van een vader, gespeeld door George Clooney, die zijn gezin weer probeert samen te brengen tertwijl zijn overspelige vrouw in een coma in het ziekenhuis ligt.

"The Help", gebaseerd op de gelijknamige roman van de Amerikaanse schrijfster Kathryn Stockett en regisseerd door Tate Taylor, kreeg een speciale onderscheiding omdat de film de geest van de Amerikaanse burgerrechten en vrijheden weerspiegelt. "The Help" speelt zich af in de jaren '60 in Mississippi. Het zuiderse meisje Skeeter, gespeeld door Emma Stone, is net klaar met studeren en besluit om schrijfster te worden. Ze zet het leven van haar vrienden en de stad Mississippi op zijn kop wanneer ze besluit een groep zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven hebben gewijd aan het helpen van families uit het zuiden.

Een volledig overzicht van de nominaties en de winnaars vind je op www.wga.org.

Meer info: www.wga.org

0 reacties:

Een reactie posten