Arkprijs van het Vrije Woord 2012 voor Peter Holvoet-Hanssen

Deze week werd aan Peter Holvoet-Hanssen de Arkprijs van het Vrije Woord 2012 toegekend. Die prijs wordt hem op donderdag 7 juni in Antwerpen uitgereikt.
De voormalige Antwerpse stadsdichter (2010-2012) krijgt deze onderscheiding voor "zijn onverdroten inzet om het vrije woord naar alle lagen van de bevolking te brengen en de wijze waarop hij poëzie toegankelijk maakt voor iedereen".
Peter Holvoet-Hanssen kreeg vroeger al eens de Paul Snoekprijs 2010 en de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Poëzie 2007. Zijn dichtbundels en andere werken kan je uiteraard ook terugvinden en uitlenen in onze bibcollectie.

Als stadsdichter heeft hij zijn stempel gedrukt op de toegankelijkheid van de culturele evenementen in zijn stad. Hij eiste, en kreeg daarbij de volledige vrijheid van handelen.
(het Arkcomité)

Dit jaar is het de 62e keer dat het Arkcomité van het Vrije Woord deze onderscheiding uitreikte. Het is hun bedoeling om die mensen te bekronen die zich verdienstelijk maken voor de maatschappelijke en culturele emancipatie, met de klemtoon op de Nederlandstalige cultuur.

meer info via www.kapersnest.be

0 reacties:

Een reactie posten