Bib tipt: 2de editie "Mind the book" festival in Kunstencentrum Vooruit

Mind the BookDe 2de editie van het "Mind the Book" festival gaat van 9 t.e.m. 12 maart door in het Kunstencentrum Vooruit in Gent.

Het festival, georganiseerd door deSingel en Vooruit, werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en onstond uit de nood aan een alternatief en actueel boekenfestival in Vlaanderen, met als kern de kritische bevraging van de maatschappij.

Mind The book stimuleert een "meeting of minds" tussen schrijvers en lezers; laat het publiek op ontdekkingstocht gaan in het nieuwe aanbod van fictie- & non-fictieboeken, graphic novel en poëzie; ontsluit de wereld van het digitale boek en confronteert met debatten over heikele literaire en actuele thema’s. Sprekers en opvallende figuren op deze 2de editie zijn o.a. György Konrád, Ian Buruma, Arnon Grunberg, Guy Verhofstadt, Hans Achterhuis, Joost Vandecasteele, Bart Caron, Nic Balthazar, Gerrit Komrij en vele anderen.

Het festival wordt verder aangevuld door een hoogstaande boekenbeurs, waar naast het oeuvre van de aanwezige auteurs (en dus niet alleen hun nieuwste uitgaven) ook de betere verwante literatuur wordt aangeboden.

Meer info en het overzicht van de lezingen vind je op: www.mindthebook.be.

Mind the Book - 09.03.12 t.e.m. 12.03.12 - Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent- Info en tickets: mindthebook.be

Meer info: mindthebook.be, vooruit.be

0 reacties:

Een reactie posten