The Iron Lady: film en nabespreking met Miet Smet


De biopic "The Iron Lady" vertelt het verhaal van de eerste vrouw die het in Groot-Britannië tot eerste minister schopte in een men's club. Margaret Thatcher zal voor veel eigenschappen de geschiedenis in gaan, maar haar zacht karakter is er zeker niet één van. Regisseur Phyllida Lloyd schetste met haar film loepzuiver wat een zware ministerpost doet met een vrouw en wat de prijs is die ze hiervoor zal betalen.

Op 15 maart kun je de vertoning van deze fim uitzonderlijk om 19u in de Kortrijkse Budascoop bijwonen. Daarna, om 21u, interviewt Evelien Vanwalleghem politica Miet Smet. Ze praat met haar over de rol van Thatcher in de (Europese) politiek, maar gaat ook dieper in op Smets eigen ervaringen in een politieke mannenwereld.

Miet Smet was onder meer Staatssecretaris voor Leefmilieu en Maatschappelijke Emancipatie, Minister voor Arbeid en en lid van het Europees parlement. In 2002 kreeg ze de titel Minister van Staat.

Je kan het gesprek met Miet Smet, mét of zonder de film, gratis meevolgen.

The Iron Lady: film en nabespreking met Miet Smet - 15.03.12 - 19u-20u40 (filmvertoning), 21u-22 (nabespreking met Miet Smet) - €7 (film), gratis (nabespreking) - Budascoop, Kapucijnenstraat 10, Kortrijk - Info en inschrijvingen: info@budakortrijk.be, www.vormingplusmzw.be of 056 26 06 00

Organisatie: Vormingplus, Internationale Vrouwendag Stad Kortrijk, Kunstencentrum Buda en Openbare Bibliotheek Kortrijk.

0 reacties:

Een reactie posten