Presentatie Festival van Vlaanderen Kortrijk in de bib

Al meer dan vijf decennia maakt het Festival van Vlaanderen jong en oud warm voor klassieke en hedendaagse muziek. Acht festivals (Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Kortrijk, Leuven, Mechelen en Tongeren) leveren een een bijdrage tot de culturele uitstraling van Vlaanderen. Het volledige repertoire van de Middeleeuwen tot vandaag, met uitstapjes naar de wereldmuziek staat op het programma. Samen goed voor jaarlijks meer dan 550 voorstellingen en educatieve projecten voor vele duizenden binnen- en buitenlandse toeschouwers: een artistieke, toeristische en economische impuls van formaat!

Op zaterdag 7 april 2012 brengt Joost Fonteyne, met luisterfragmenten, video, leuke anekdotes en interessante weetjes, een unieke kijk op het het nieuwe Festival van Vlaanderen Kortrijk in de Kortrijkse bib.


De editie 2012 van het muziekfestival is opnieuw een wervend project dat over de vakjes van genres heen programmeert: van klassiek tot hedendaags, van muziek uit de wereld tot geluidskunst. Muziek is de motor van het festival, maar de kruisbestuiving met andere disciplines wordt niet uit de weg gegaan.

Op het programma staan frisse combinaties van moderne en oude muziekinstrumenten, composities die verhalen vertellen of het spontaan samensmelten van klassiek en hedendaags binnen hetzelfde programma.

Presentatie Festival van Vlaanderen Kortrijk - Openbare bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - 07.04.12 - 11u30 - gratis - Meer info: www.festivalkortrijk.be, 056 22 64 50

0 reacties:

Een reactie posten