32ste Razzie Awards: record voor Adam Sandler

De 32ste Golden Raspberry Awards, ook wel de "Razzie Awards" genoemd, werden op zondag 1 april uitgereikt aan het slechtste wat de filmwereld het afgelopen jaar aan het publiek serveerde.

De Amerikaanse komedie "Jack and Jill" van Adam Sandler werd niet alleen de grote "winnaar" van deze editie maar verbrak nog eens alle records. De film won namelijk in alle categorieën, een primeur in de 32-jarige geschiedenis van de filmprijzen. "Jack and Jill" ging aan de haal met beeldjes voor o.a. slechtste film, slechtste scenario, slechtste regisseur en slechtste filmidee. Adam Chandler zelf werd beloond met een prijs voor de slechtste acteur én slechtste actrice vermits hij zowel de rol van Jack als die van Jill speelt. Al Pacino kreeg een beeldje voor zijn slechtste mannelijke bijrol. In de film speelde hij overigens gewoon zichzelf...

De Golden Raspberry Awards of de Razzies werden in 1980 geïntroduceerd door de Amerikaanse publicist en copywriter John Wilson en zijn een reactie op de bekende, jaarlijkse Academy Awards. In plaats van de beste prestaties binnen de filmindustrie, worden bij de Razzies juist de slechtste uitvoeringen (acteren, schrijven, regie etc.) van een prijs voorzien. De winnaars worden bepaald door een jury van 650 leden en door de recensies op de Amerikaanse website Rotten Tomatoes.

De prijs zelf bestaat uit een goudgeverfde framboos, met de grootte van een golfbal, die op een 8mm filmrol rust. Het geheel heeft een waarde van $4,97.

Op enkele uitzonderingen na, waaronder Paul Verhoeven, Halle Berry, J.D. Shapiro en Sandra Bullock, zijn de winnaars van de Razzies bij de uitreiking meestal in geen velden of wegen te bekennen. Ook Adam Sandler stuurde zijn kat naar de uitreikingsceremonie.

Meer info: razzies.com, http://www.rottentomatoes.com/

0 reacties:

Een reactie posten