Bib tipt: beleef Sinksen 12 in Kortrijk!

Sinksen in Kortrijk staat van 26 t.e.m. 28 mei synoniem met feest en avontuur waarbij je de binnenstad kunt verkennen langs bekende en minder bekende plekken.

Neem het Schouwburgplein als uitvalsbasis en ga mee in de ambiance van allerlei concerten. Swingende bigband, warme wereldmuziek, gekke fanfares, stomende dj's, onstuimige rock en pop van bekende en minder bekende bands mag je verwachten op het Schouwburgplein, aan Muziekcentrum TraCK*, De Kreun, op 't Plein, op de Vlasmarkt en in de Burgemeester Reynaertstraat. Scherp ook je danstalent aan in de open-lucht tango-milonga.

Ouders en kinderen kunnen genieten van een reuzenpicknick en een reeks kleine en grote familievoorstellingen in de unieke sfeer van het Begijnhofpark. Je kunt er meedoen aan workshops circustechnieken, ukulele spelen en zeepbellen blazen. In de avonduren kan je er terecht voor authentieke jazz en zelfs een echte "freakshow".

Voor internationaal straattheater en circus moet je naar de Grote Markt. Verpoos even op het Vandaleplein, in de lommer van de Sint-Maartenskerk voor intieme concerten, beeldende installaties en kleine performances. De Houtmarkt wordt dan weer het kleurrijkste plein van de hele stad met "KortRijk aan Culturen". Op zondag 27 en maandag 28 mei gaat de rommelmarkt door die met ca. 600 standhouders wellicht de grootste is in Vlaanderen.

Kortom... SINKSEN 12 daar moet je bij zijn!

Het volledig programma van Sinksen 12 kun je raadplegen op www.sinksen.be of hier in een handig zakformaat downloaden.

Meer info: www.sinksen.be

0 reacties:

Een reactie posten