In de rubriek sleutelfiguren: Miet Smet over "The Iron Lady"


Op donderdag 15 maart 2012 was minister van staat Miet Smet te gast op de filmvertoning van "The Iron Lady", de biografische film van regisseur Phyllida Lloyd over de eerste vrouw die het in Groot-Britannië tot eerste minister schopte in een men's club: Margaret Thatcher.

Na de filmvertoning werd Miet Smet geinterviewd door Evelien Vanwalleghem. Tijdens dit gesprek werd gepraat over de rol van Thatcher in de (Europese) politiek, maar werd ook dieper ingegaan op Smets eigen ervaringen in een politieke mannenwereld. Miet Smet was onder meer Staatssecretaris voor Leefmilieu en Maatschappelijke Emancipate, Minister voor Arbeid en lid van het Europese parlement. In 2002 kreeg ze de titel Minister van Staat.

De Kortrijkse bib zag haar kans schoon en koos dit evenement als het ideale moment om Miet Smet een aantal pertinente vragen te stellen.

Dit interview is onderdeel van een nieuwe maandelijkse rubriek, “sleutelfiguren”, waarbij verschillende interessante figuren die een Kortrijkse link hebben of die op de één of andere manier in het Kortrijkse culturele veld langskomen, het relaas doen van hun invloed op de maatschappij of het culturele veld. De resultaten worden verwerkt in een gedocumenteerde tentoonstelling die zal plaatsvinden op het einde van het werkjaar.

Suggesties zijn zoals steeds welkom via bibliotheek@kortrijk.be of telefonisch via 056 27 75 00.

0 reacties:

Een reactie posten