Vlaamse kortfilms op het Palm Springs International Shorfest


Op het Palm Springs International Filmfest zijn de Vlaamse kortfilms "Dura Lex" van Anke Blondé en "Nuru" van Michael Palmaers bekroond. De kortfilms kregen respectievelijk de prijs voor de beste live-action kortfilm en de prijs voor de beste animatiekortfilm. Met hun bekroning krijgen de winnaars een geldprijs van 2.000 euro en maken ze ook kans om op de longlist voor de Oscars terecht te komen.

In "Dura Lex" krijgt een alleenstaande moeder, Kristi, plots bezoek van twee politieagenten die op zoek zijn naar Iliriana, een illegale vluchtelinge die betrokken is bij mensenhandel. Kristi herkent de foto van de vrouw, die haar poetsvrouw blijkt te zijn.

De animatiekortfilm "Nuru" is geïnspireerd op de Antwerpse Zoo in de 19e eeuw en op het schilderij "L'empire des lumières" van René Magritte, kreeg de prijs voor Best Animation Short. Het verhaal draait rond de opportunistische directeur van de zoo die een dokter de opdracht geeft medische experimenten uit te voeren op een gorilla, een van de weinige dieren die er nog zijn.

De trailer van "Nuru":Het Palm Springs International Shortfest is het grootste filmfestival voor kortfilm in Noord-Amerika. Op het festival worden meer dan 324 films gescreend en wordt er 16.000 dollar aan prijzengeld uitgereikt. Een overzicht van alle genomineerden en winnaars vind je op de website van het festival.


Meer info: www.psfilmfest.org

0 reacties:

Een reactie posten