Game Critics Awards 2012: de beste E3 games


De "Electronic Entertainment Expo", beter bekend als de "E3", is een jaarlijkse vakbeurs voor de computer- en videospel-industrie om de nieuwste ontwikkelingen te presenteren. De beurs is alleen toegankelijk voor professionals uit de industrie, journalisten en speciaal uitgenodigde gasten. De verschillende uitgevers komen met de laatste nieuwe spellen, bètaversies van spellen die nog in ontwikkeling zijn. Ook nieuwe consoles worden er voorgesteld zoals dat o.a. gebeurde bij de PlayStation 3, PSP, PSVita, Nintendo Wii, Nintendo Wii U en de Xbox 360.

Sinds 1998 worden ook elk jaar de "Game Critics Awards" uitgereikt aan de beste E3 spellen in verschillende categorieën. Deze prijzen worden uitgereikt door een jury van 35 Noord-Amerikaanse websites, mediabedrijven en tijdschriften die de videospelindustrie opvolgen.

Voor deze editie werd het post-apocalyptische actie-avonturenspel "The Last of us" (Playstation 3) uitgeroepen tot grote winnaar. Ontwikkelaar Naughty Dog en uitgever SCE kaapten vijf awards weg: beste spel, beste originele spel, beste consolespel, beste actie-avonturenspel en een speciale aanbeveling voor geluid.



De award voor beste hardware ging naar Nintendo's nieuwste, nog te lanceren, console: de Wii U. Het indrukwekkende "Watch Dogs" (PC, PS3 en Xbox 360) van uitgever Ubisoft kreeg een award voor het meest innoverende spel.

Een volledig overzicht van alle categorieën, genomineerden en winnaars vind je op de website van de Game Critics Awards.

0 reacties:

Een reactie posten