Belgische kortfilm 'Oh Willy...' wint op Open Cinema 2012

De stop-motion kortfilm "Oh Willy..." van het duo Emma De Swaef en Marc James Roels won afgelopen weekend de prijs voor de beste korte animatiefilm op de achtste editie van het Open Cinema Festival. De kortfilm viel eerder al in de prijzen op o.a. het Holland Animation Film Festival en Animafest.

"Oh Willy..." is een Belgisch-Frans-Nederlandse co-productie, geproduceerd door het Mechelse Beast animation. De personnages en de decors bestaan voornamelijk uit wol en vilt en bij het filmen werd gebruik gemaakt van de zgn. stop-motion filmtechniek waarbij frame per frame opgenomen wordt.

Het hoofdpersonnage in de kortfilm is, hoe kan het ook anders, "Willy", een vijftiger die terugkeert naar de naturistencommune waar hij zijn jeugd doorbracht omdat zijn moeder, die er nog woont, op sterven ligt. Als ze na een kort herkenningsmoment haar laatste adem uitblaast, wordt Willy geconfronteerd met zijn levenskeuzes. In zijn verwarde triestheid besluit hij de natuur in te vluchten en na enkele moeilijkheden start hij een nieuw leven onder de moederlijke bescherming van een groot harig beest (!).

Hieronder kun je de trailer bekijken van "Oh Willy...":De winnaars in de diverse categorieën van het filmfestival kun je via deze link raadplegen.

Meer info: opencinemafest.com

0 reacties:

Een reactie posten