Bib tipt: pluizer.be, een schat aan voorleesinformatie


Heb je soms wat moeite om uit het grote aanbod kinder- en jeugdboeken het juiste (voorlees)boek te kiezen voor je (klein)kinderen? Dan is de website www.pluizer.be zeker een aanrader!

Deze website bevat een schat aan voorleesinformatie, van praktische tips tot recensies. Pluizer telt ondertussen al meer dan 6.000 recensies van kinder- en jeugdboeken. Handig aan de site is dat je kan zoeken op leeftijd, thema en op kenmerk (kartonboekje, voelboekje, voorleesverhalen, ...).

Elk boek dat gerecenseerd is, krijgt een sterrenquotatie. Zo kan je met enkele muisklikken alle toppers laten verschijnen op je scherm. Regelmatig staat er een thema centraal. Rond Valentijn is er bijvoorbeeld het thema "verliefdheid", in de vakantie vind je boekentips rond de zomer en in september kan het thema "school" aan bod komen.

Vind je een (voorlees)boek naar wens, dan kun je dit boek terugvinden in de uitgebreide jeugdcollecties van de Kortrijkse bib. Raadpleeg de online catalogus voor de beschikbaarheid. Voor kinder- en jeugdboeken die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

Meer info: www.pluizer.be

0 reacties:

Een reactie posten