Boterhammen in de bib: Mark Van den Wijngaert

Op maandag 17 september gaat het nieuwe seizoen van de lezingenreeks "Boterhammen in de bib", een project van de Kortrijkse bib en Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, van start. De eerste spreker in deze lezingenreeks is Mark Van den Wijngaert.

Is ons land rijp voor een troonswissel? Alle gekheid en mediaspot op een stokje: kan onze prins het aan? Hoe verhouden onze Van Saksen-Coburghs zich tot de andere Europese vorsten. Staan die voor gelijkaardige uitdagingen?

Mark Van den Wijngaert, emeritus hoogleraar Hedendaagse Geschiedenis aan de Hogeschool Universiteit Brussel, kent als geen ander de complexe rol die ons vorstenhuis speelt in de politieke geschiedenis van het land. Dat de monarchie wel eens in vraag wordt gesteld is niet nieuw. Bij elke staatshervorming wordt de rol van de koning tegen het licht gehouden. De meningen lopen vaak fel uiteen. Voor de een te prijzig, te oubollig, te wereldvreemd. Voor de ander dan weer te veel belust op macht achter de schermen of net onontbeerlijk als stabiele schakel in een moeilijk samengesteld land als het onze.

Boterhammen in de bib met Mark Van den Wijngaert - 17.09.12 - 12u15 - € 5 / CJP: € 2,5 - Openbare Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30  - info en tickets: www.vormingplusmzw.be, info@vormingplusmzw.be, 056 26 06 00

0 reacties:

Een reactie posten