Slow Mail: brieven schrijven naar je (klein)kinderen

Brieven schrijven, het is niet echt meer van deze tijd. Toch is de kunst van het briefschrijven iets wat we in ere moeten houden. In tegenstelling tot emails, facebook- of Twitterberichtjes schrijf je een brief immers met veel tijd, heel bedachtzaam en met zorg. De inhoud van zo'n brief wordt jarenlang bewaard op papier en kan steeds opnieuw gelezen worden.

Vzw Waerbeke, een sociaal-culturele beweging rond stilte & leefkwaliteit in Vlaanderen & Brussel, is bezig met een grootschalig sensibiliseringsproject: Trage Post 2012 Slow Mail. Hiermee willen ze de huidige generatie (grootouders) aansporen om de komende generatie (hun kleinkinderen) een brief te schrijven.
Op zich niets speciaals, ware het niet dat zij die brieven pas in 2030 (!) zullen kunnen lezen. Tot die datum worden alle brieven 18 jaar bewaard in het Portaal van de stilte, de voormalige pastorie van Waarbeke. Vanaf oktober 2030 zorgt vzw Waerbeke er dan voor dat alle brieven hun bestemming bereiken.

Er is ook een kleine wedstrijd aan verbonden: de vijf meest opmerkelijke inzendingen worden – al dan niet anoniem – volgend jaar al als column op www.deburen.eu gepubliceerd. Die briefschrijvers krijgen ook een bijzondere prijs: een persoonlijke brief van Stefan Hertmans, Joke van Leeuwen, Hugo Brandt Corstius, Saskia de Coster of Hugo de Ridder, speciaal geschreven voor hun kleinkind.

Het project is pas gestart en loopt nog tot augustus volgend jaar. Wie zijn of haar kleinkind ook een brief wil schrijven, kan het deelnemingsformulier hier downloaden.

Wat zou u uw kleinkind willen vertellen, wanneer hij of zij 18 jaar oud is?


meer info via www.deburen.eu en www.portaalvandestilte.be

0 reacties:

Een reactie posten