Bib tipt: Ilustrarte ‘12

Om de twee jaar brengt Ilustrarte illustratoren, uitgevers, verzamelaars en lezers uitverschillende landen samen in en rondreizende tentoonstelling. 1585 illustratoren uit 65 landen wereldwijd zonden hun werk in voor de editie van 2012. Een internationale jury puurde hieruit een selectie van 50 werken die vanaf 6 september te zien is in de Zwarte Zaal van de School of Arts/KASK in Gent. De tentoonstelling stond eerder al in het Museum of Electricity in Lissabon en zal na Gent doorreizen naar Madrid.

België staat wereldwijd op de kaart op het vlak van strip, beeldverhaal en illustratie. Zowel Maeterlincks boek "De Blauwe Vogel" als Peter Verhelst's sprookje "Het geheim van de keel van de Nachtegaal" geven aanleiding tot schitterende illustraties.

Als gastheer van deze vijfde editie van de internationale biënnale wil School of Arts haar steentje bijdragen aan de promotie van het prentenboek als kunstvorm en dit aanreiken aan een divers en ruim publiek. Met deze tentoonstelling willen de organisatoren ook ruimte creëren voor discussie over illustratie op internationaal vlak. In de tentoonstelling is werk te zien van oud-studenten Daphné Gerhard, Tim Van den Abeele en Kaatje Vermeire.

0 reacties:

Een reactie posten