Cinébib: twintig religieus geïnspireerde films

Cinébib: religieEen bibliotheek is (véél) meer dan alleen boeken en dat bewijzen we met onze deelname aan het project Cinébib. Dankzij de samenwerking met Winob en Cinema Novo bieden we jullie driemaandelijks telkens een twintigtal kwalitatieve films aan die je terugvindt in de speciale Cinébib display. Deze films kun je - net als alle andere dvd's uit onze collectie trouwens - gratis ontlenen.

De komende drie maanden (tot eind november dus) doopt Cinébib de bib even om tot een Godshuis. Maar... het enige geloof dat wij zullen prediken is dat van de film.
En laat dat geloof in film als medium nu net het raakpunt zijn tussen de twintig titels die Cinébib selecteerde. Want bijna alle films in deze reeks hebben één iets gemeen: ze zijn alle een ode aan de filmkunst, een lofzang over hoe film een nieuw hoofdstuk kan schrijven in religie en zingeving.

Het zijn geen eenvoudige films, zoveel is zeker. Maar geef ze vooral de tijd die ze verdienen. Laat hun licht binnenvallen in de woonkamer zoals het zonlicht door een glasraam binnenvalt in de kerk...


meer info via www.cinebib.be

0 reacties:

Een reactie posten