Praattafel: oefen je Nederlands!

De stad Kortrijk steunt iedereen die de Nederlandse taal wil leren. De stad zet met verschillende projecten en maatregelen in op taal. De eerste projecten zijn gericht op het Nederlands. Later zal de stad ook aandacht hebben voor meertaligheid. De invalshoek Nederlands wordt heel breed bekeken: laaggeletterdheid, dialect versus mooi Nederlands spreken. Vloeiend Nederlands spreken, lezen en schrijven is een zaak van iedereen, allochtoon en autochtoon, jong en oud.

Voor de taalstimulering slaan verschillende sectoren de handen in elkaar: cultuur, onderwijs, welzijn, communicatie en werkgelegenheid. Een stuurgroep volgt het taalbeleid in de toekomst verder op. Het talenplan van de stad Kortrijk vind je hier terug.

Praattafel
In het kader van het project "Thuis in taal" kan je deelnemen aan de "Praattafel". Tijdens de praattafel oefen je je Nederlands. Je praat samen met anderen en er is een professionele begeleider.

Wanneer
Er is vanaf 17 september elke maandagavond een praattafel. Er wordt samengekomen van 18u tot 20u. In de vakanties is er geen praattafel.

Waar
Buurtcentrum Achturenhuis, Spoorweglaan 7, Kortrijk

Inschrijven:
Wil je deelnemen? Koop dan een kaart voor 5 of 10 euro. Met de kaart van 5 euro kan je 10 keer deelnemen, met de kaart van 10 euro kan je 20 keer deelnemen. Bij elke deelname krijg je een drankje. Bij een volle kaart van 20 beurten krijg je een leuke attentie! Je kan een kaart kopen in het buurtcentrum Achturenhuis.

0 reacties:

Een reactie posten