Thea Beckmanprijs voor Anna Woltz


De Thea Beckmanprijs 2012 werd afgelopen weekend uitgereikt aan de Nederlandse jeugdauteur Anna Woltz voor haar boek "Ik kan nog steeds niet vliegen". Deze jeugdliteratuurprijs bekroont jaarlijks het beste historische boek voor jonge lezers.

Ik kan nog steeds niet vliegen speelt zich af tijdens de zomer van 1945. De dertienjarige Luuk gaat naar Denemarken om aan te sterken na de hongerwinter. Drie maanden lang mag hij lui in het gras liggen en bessen met room eten. Maar op de boerderij waar hij verblijft zijn er twee meisjes met een geheim; voor de Nederlandse Ida en de Deense Kirsten is de oorlog nog niet voorbij. Luuk dacht dat hij volwassen was na vijf jaar bezetting, maar kan hij Ida en Kirsten ook helpen? Anna Woltz inspireerde zich voor haar boek op de verhalen van haar vader, die net als Luuk een bijzondere zomer in Denemarken beleefde na de Tweede Wereldoorlog.

Vorig jaar selecteerde de jury historische jeugdboeken voor lezers vanaf twaalf jaar, dit jaar kwamen boeken voor kinderen tot twaalf jaar in aanmerking. De andere genomineerden voor de Thea Beckprijs 2012 waren:
Het winnende boek en de genomineerde boeken vind je terug in de jeugdcollecties van de Kortrijkse bib. Raadpleeg hiervoor de online catalogus!

(via: literatuurplein.nl)

Meer info: www.annawoltz.nl

0 reacties:

Een reactie posten