Bib tipt: live radio 'Lokale omroep centen'


Op 13 oktober, van 14u tot 18u, gaat op het Schouwburgplein het Kortrijkse luik van de "Verzetdag tegen de armoede" door. A’kzie en tal van andere Kortrijkse organisaties (CAW, Achturenhuis, centrum Overleie, ATD 4de wereld, IPSOC, …) stampen er een "grondrechtendorp" uit de kasseien. Bezoekers "staan er actief stil" bij het thema armoede en de bijhorende grondrechten waarvan iedereen zou moeten kunnen genieten.

Het sociaal-artistiek gezelschap De Unie der Zorgelozen zal er live radio maken op basis van protestsongs die ze verzamelden bij het publiek. Voor deze "lokale omroep centen" deden ze onlangs een oproep bij de bevolking om ieders favoriete protestsong, verhaal, tekst, anecdote, enz... te verzamelen. Met al deze elementen mixen ze zaterdag a.s. een boeiend radioprogramma.

Naast de live radio zal er ook een optreden zijn van van het koor Vamos Pra Lutar die protestliederen zingt. Wie er niet bij kan zijn, kan de uitzending op zaterdag 20 oktober vanaf 14u herbeluisteren op www.quindo.be, de straffe internetradio voor jong Kortrijk.

0 reacties:

Een reactie posten