Gouden Griffel 2012 voor Bibi Dumon Tak


De Gouden Grifffel voor het beste Nederlandstalige boek gaat dit jaar naar de Nederlandse jeugdauteur Bibi Dumon Tak voor haar boek "Winterdieren". Het non-fictieboek gaat over dieren op de Noordpool en op de Zuidpool. De jury omschreef het boek als: "Winterdieren is een parel binnen de non-fictie, een boeiend, avontuurlijk en aanstekelijk boek, dat getuigt van schrijflust, kijklust, originaliteit, passie en vakmanschap".

Het is slechts de tweede keer, sinds de oprichting van de literaire prijs in 1971, dat een informatief boek bekroond wordt met de Gouden Griffel. Bibi Dumon Tak (°1964, Rotterdam) schreef diverse non-fictie kinderboeken over dieren en ontving al vier keer een Zilveren Griffel. Ze debuteerde in 2001 met "Het Koeienboek"en schreef o.a. "Laika tussen de sterren" (2006), over de eerste hond in de ruimte. Met "Winterdieren" wint ze voor het eerst een Gouden Griffel,  een van de belangrijkste literaire onderscheidingen voor jeugdauteurs. Bibi Dumon Tak volgt hiermee de Nederlandse jeugdauteur Simon van der Geest op die in 2011 won met zijn boek "Dissus".

De boeken van Bibi Dumon Tak vind je terug in de collecties van de Kortrijkse bibliotheek. Raadpleeg hiervoor de online catalogus!

(via: cpnb)

Meer info: web.cpnb.nl

0 reacties:

Een reactie posten