Key Colours Illustrator's Award voor Anne Schneider en Janna de Lathouder


De Key Colours Illustrator's Award Hasselt gaat dit jaar naar de Nederlandse illustratrice Anne Schneider en auteur Janna de Lathouder voor hun prentenboek "Alles wat overblijft".

De jury over het winnende prentenboek: "Alles wat overblijft is een degelijk en logisch opgebouwd verhaal. De illustraties erbij zijn traditioneel, in de positieve zin van het woord. Er is veel oog voor details, de illustrator hanteert een rijk kleurenpalet en bij de dieren herken je duidelijk alle emoties. De juryleden hadden veel lof voor de erg professionele uitwerking.Alles wat overblijft zal in 2013 worden uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Het is de negende keer dat deze internationale illustratorenprijs uitgereikt wordt in Hasselt. De prijs is onderdeel van een internationale wedstrijd voor het beste onuitgegeven prentenboek. Dit jaar dongen 186 illustratoren uit achttien verschillende landen mee naar de prijs, ter waarde van €7.500 en een uitgavecontract bij Clavis Uitgeverij. Ook een aantal andere genomineerde projecten worden uitgegeven door de uitgeverij.

De beste inzendingen uit Key colours kun je nog tot 7 november bewonderen in het museum het Stadsmus in Hasselt.

(via: vlabin-vbc)

Meer info: keycolours.com

0 reacties:

Een reactie posten